matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
g. analityczna
silnia:
dla jakich wartosci parametru m rownanieopisuje okrag styczny do prostej o rownaniu x=4 o: x
2
+y
2
−2mx−m
2
+2m=0 x
2
−2mx+m
2
−2m
2
+y
2
+2m=0 (x−m)
2
+y
2
=2m
2
−2m S(m,0) r
2
=2m
2
−2m k: x−4=0 styczny ⇒ r=d
|0*m−1*0−4
d=
= 4
√
1
16=2m
2
−2m 2m
2
−2m−16=0 m
2
−m−8=0
1±
√
33
m=
2
w kluczu mam odp m={−8,2}, gdzie popelniam blad?
8 kwi 20:08
k:
S(m,0) , l : x−4 = 0
|0*0 + 1*m − 4|
d =
= |m−4|
√
0
2
+ 1
8 kwi 20:12
silnia:
Dziekuje
8 kwi 20:16
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick