matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
GGG
HELP:
Pole prostokąta jest róne polu półoła , którego średnica jest rowna 4 i jest dłuższym bokeim prostokąta, zatem dł krótszego boku prostokąta wynosi
?
7 mar 20:33
Basia:
d=4 ⇒ r=2
πr
2
4π
P
półkola
=
=
=2π
2
2
P
prostokąta
=a*b a=4 4b=2π
π
b=
2
7 mar 20:50