studiuję informatykę i widzę że mam zaległości z matmy na poziomie liceum
julian: hej
studiuję informatykę i widzę że mam zaległości z matmy na poziomie liceum
co sądzicie o tym aby pociągnąć równolegle etrapeza żeby zaliczyć to co wymagają
z matmą z podręcznika kurczab świda?
pozdrawiam cieplutko
31 mar 18:24
silnia: Jako obecny student, ktory calkiem niezle radzil sobie z matematyka w liceum i na studiach
polecam etrapeza, tyle ze nalezy sie przylozyc.
Ja ze znajomymi robilem zadania z wideo (stopowalem, analizowalem) lacznie z prowadzacym,
dodatkowo zadania domowe w calosci. Zorientuj sie jaka masz literature, w zaleznosci od
prowadzacego mozecie miec zroznicowany poziom matematyki, od siebie polecam tez strone
wyznacznik.pl, po 2/3 tygodniach nauki matme na 1 semestrze zaliczylem na jakies 90%, a
mielismy rachunek rozniczkowy, calki, granice, szeregi. Jezeli masz juz analize, funkcje dwoch
zmiennych etc. to te zagadnienia tez znajdziesz w kursach etrapeza i na wyznaczniku.
31 mar 21:36
silnia: I warto tez przerobic kilka przykladow z literatury podanej przez prowadzacego (jesli takowa
wam podal), czesto sa to przyklady wlasnie stamtad na kolosach, egzaminach, wejsciowkach.
31 mar 21:37
Maciess: Ja nie jestem fanem etrapeza. Troche strata czasu. Wg mnie szybciej pójdzie Ci googlując sobie
na bieżaco to co przerabiasz. Internet pełen opracować, ZWIĘZŁYCH opracowań jeśli z ksiązek
niezbyt Ci wchodzi.
1 kwi 10:02