1 | 1 | |||
(tgx + | )2 + ( | −tgx)2 = 14 | ||
cosx | cosx |
tgx | 1 | 1 | tgx | |||||
tg2x + 2 | + | + | − 2 * | +tg2x = 14 | ||||
cosx | cos2x | cos2x | cosx |
1 | π | |||
2tg2x + 2 | = 14 x≠ | +2kπ, k∊ℤ | ||
cos2x | 2 |
1 | ||
tg2x + | = 7 | |
cos2x |
sin2x+1 | |
=7 | |
cos2x |
π | π | |||
x= | +2kπ lub x=− | +2kπ, | ||
3 | 3 |
π | 2π | |||
odpowiedz mam w photomath | +kπ lub x= | +kπ, a na internecie inna, gdzie robie | ||
3 | 3 |
1 | 1 | |||
tu ze cos(x) = | ma 2 różne okresowe rozwiązania, i dla − | to samo, czyli łącznie | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |