Czworokąt ABCD wpisany w okrąg
Albert:

Przeciwległe kąty czworokąta ABCD wpisanego w okrąg o promieniu R=4cm mają miarę 90 stopni, jak
na rysunku. Przekątne tego czworokąta przecinają się w punkcie E w taki sposób, że
| | |BE| | | 1 | | 1 | |
|
| = |
| oraz |AE|= |
| |BD|. Wyznacz długości boków tego czworokąta |
| | |DE| | | 3 | | 2 | |
27 mar 22:40
moduł:
Albercie, nie lekceważ rysunku. Wierzchołki oznaczamy A, B, C, D, a nie a, b, c, d, bo
to zwykłe niechlujstwo
27 mar 23:01
Albert: Nie mogłem wstawić dużych liter, zawsze małe wychodziły
27 mar 23:06
moduł:
Shift
27 mar 23:11
an: Moim zdaniem taki czworokąt nie istnieje, czy to dobrze przepisane
28 mar 09:46
Mila:
Przy takich danych przekątna DB ma długość większą niż 8.
28 mar 23:14