matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Funkcje trygonometryczne
Kraterek:
Jak wykazać, że:
π
2π
1
2cos
cos
=
5
5
2
27 mar 22:16
chichi:
π
2π
L = 2cos(
)cos(
) =
5
5
π
π
2π
2cos(
)sin(
)cos(
)
5
5
5
=
=
π
sin(
)
5
2π
2π
sin(
)cos(
)
5
5
4π
sin(
)
5
=
=
=
π
sin(
)
5
π
2sin(
)
5
1
=
= P □
2
27 mar 22:24
Kraterek:
Tak! Dzięki
27 mar 22:47