27 mar 21:11
wredulus_pospolitus:
zauważ, że:
250 = 125*2 = 53*2
16 = 8*2 = 23*2
27 mar 21:23
wredulus_pospolitus:
pamiętaj, że to jest test wielokrotnego wyboru
27 mar 21:25
an: co zrobiłaś z zadaniem 24, czy to jest dla leniwych, a może oszczędnych
27 mar 22:17
a7: | 3√125*3−3√8*2 | | 5√2−2√2 | | 2√2 | | 3 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| 3√125*3+3√8*2 | | 5√2+2√2 | | 7√2 | | 7 | |
27 mar 22:27
wredulus_pospolitus:
@an −−− jako, że ja osobiście leń jestem, to nawet jednostek nie zmieniłem ... wystarczyło
zauważyć, że tu tak naprawdę są tylko dwie odpowiedzi. Więc przemnożyłem odpowiednie wartości
(bez zmiany jednostek) i wybrałem odpowiednią parę odpowiedzi.
27 mar 22:43
an: tzn które to odpowiedzi, może u mnie ich nie ma
27 mar 22:47
wredulus_pospolitus:
BeDe czyli 1'020 kg
ale teraz widzę o co Ci chodzi (gdy jednak się przyjrzałem i pozamieniałem jednostki).
27 mar 22:50
wredulus_pospolitus:
@a7 −−− więc co byśmy zaznaczyli
27 mar 22:51
an:

Gdybym tak napisał odpowiedzi, to jak by zostały ocenione
28 mar 09:23
a7: to sa testy wielokrotnego wyboru, wiec ok
28 mar 15:30
28 mar 15:32
an: Co ok

przecież to jest 1,2 dm
3 nie 1,2 m
3, ani nie pisze, że chodzi o 1000 klocków ,
przecież na pierwszy rzut oka widać, że nie chodzi o tonę jak w podanych odpowiedziach.
28 mar 17:20
a7: no tak, przepraszam, nie dosc precyzyjnie sie wyraziłam, i nie spojrzałam na pytanie i odp.
myslałam ze wybirałes dwie odpowiedzi i ze o to pytasz
28 mar 18:44
kaszojadka: byłam dzisiaj na tym konkursie
28 mar 19:02
kaszojadka: bardzo spoko
28 mar 19:02
kaszojadka: oceniam 8/10
28 mar 19:04
Mila:
Gratulacje
28 mar 21:07
kaszojadka: @Mila jeszcze przede mną konkurs Panda

14.04
29 mar 14:23
Mila:
Pracuj, a będą dobre efekty, powodzenia
29 mar 19:07
kaszojadka: a Pani uczy kogoś kto startuje w konkursach?
29 mar 21:10
Mila:
Obecnie już nie, ale dawniej tak
29 mar 22:50