matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Stereometria
silnia:
Sześcian o krawędzi 24 przecięto płaszczyzną przechodzącą przez przekątną jednej ze ścian i nachyloną do niej pod kątem 45α . Oblicz pole powstałego przekroju.
27 mar 13:44
silnia:
45deg oczywiscie, a nie 45α
27 mar 13:45
Eta:
1
P
przekroju
=
d*h=.........
2
27 mar 13:58
silnia:
1
P
p
rzekroju=
*24
√
2
*24=288
√
2
2
27 mar 16:55