matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Stereometria
silnia:
Podstawą ostrosłupa trójkątnego jest trójkąt o bokach długości 7, 8 i 9. Wyznacz objętość tego ostrosłupa wiedząc, że wysokości wszystkich ścian bocznych mają długość 5. Pp=
√
720
r=
√
5
Nie wiem, jak to dalej ruszyc.
27 mar 13:30
Eta:
P
p
= 12
√
5
, H= 2
√
5
V=..........
27 mar 13:37
silnia:
Dzieki wielkie!
27 mar 13:41