matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Stereometria
silnia:
W czworościanie foremnym ściana boczna jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod takim kątem α, że: cosα=
1
3
26 mar 21:58
silnia:
x=
√
3
3
a sin alfa=
√
3
3
26 mar 21:58
Eta:
r
cosα=
=U{1}{3
3r
26 mar 23:08
Eta:
1
cosα=
3
26 mar 23:09