matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
AAA
ANJA PROSI O POMOC :
Punkty A=(1,−2) i C=(4,2) są dwoma wierzchołkami trójkąta równobocznego ABC. wYSKOŚC TEGO TRÓJKĄTA JEST RÓWNA ?
7 mar 20:07
Basia:
a=|AC| =
√
(x
c
−x
a
)
2
+(y
c
−y
a
)
2
policz to i podstaw do wzoru
a
√
3
h=
2
7 mar 20:10
ANJA:
thx
7 mar 20:14