pomocy
Mógłby mi ktos pomóc ?: W klasie jest 25 uczniów. Nauczyciel ma zwyczaj losowania do odp numeru z listy w dzienniiku.
Prwdopodobieństwo zdarzenia, ze ten sam uczeń będie odpowiadał na trech kolejnych lekcjach
jest równe ?
Mogę prosic o wytłumaczenie tego

?
7 mar 20:05
Mógłby mi ktoś pomóc ? : prooosze ....
7 mar 20:15
Basia:
nauczyciel zawsze losuje spośród 25 uczniów czyli
|Ω|=25*25*25 = 25
3
na pierwszej lekcji losuje dowolnie czyli 25 możliwości
na drugiej musi wylosować tego samego ucznia czyli 1 możliwość
na trzeciej znów musi wylosować tego samego ucznia czyli znów 1 możliwość
czyli
|A|=25*1*1=25
7 mar 20:17
Mógłby mi ktoś pomóc ? :
7 mar 20:20