| x2 | ||
Calka z | dx | |
| √8−x2 |
| x2 | ||
∫ | dx = −x√8−x2−∫−√8−x2dx | |
| √8−x2 |
| x2 | ||
∫ | dx = −x√8−x2+∫√8−x2dx | |
| √8−x2 |
| x2 | 8−x2 | |||
∫ | dx = −x√8−x2+∫ | dx | ||
| √8−x2 | √8−x2 |
| x2 | 1 | |||
2∫ | dx = −x√8−x2+8∫ | dx | ||
| √8−x2 | √8−x2 |
| x2 | 8 | 1 | ||||
2∫ | dx = −x√8−x2+ | ∫ | dx | |||
| √8−x2 | √8 | √1−(x/√8)2 |
| x2 |
| |||||||||
2∫ | dx = −x√8−x2+8∫ | dx | ||||||||
| √8−x2 | √1−(x/√8)2 |
| x2 | 1 | √2 | ||||
∫ | dx = − | x√8−x2+4arcsin( | x)+C | |||
| √8−x2 | 2 | 4 |