kwadrat opisany
gajewski:

w prostej o rownaniu 2x + y − 6 = 0 zawiera sie bok kwadratu opisanego na okregu o rownaniu x
2
+ y
2 −2y −4=0
wzyancz wspolrzedne wierzcholka kwadratu
jak to jest mozliwe ze ta prosta zawiera bok kwadratu skoro ta prosta przecina okrag wiec nie
moze zawierac w sobie boku kwadratu ktory jest opisany
18 mar 22:33
Eta:
18 mar 23:12
gajewski: no ale przeciez funkcja
2x + y − 6 = 0
to y = 6 − 2x = 3 − x
wiec dla x = 0 y = 3 wiec to tak nie wyglada
19 mar 09:00
Jolanta: Nie możesz dzielić jednej strony Tyle równa się połowa y
19 mar 09:25
gajewski: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
19 mar 11:56