|3*1−4*2+1| | ||
d(A.k)= | ||
√32+42 |
4 | ||
4 dzielone przez 5 to | ||
5 |
|Axo+Byo+C| | ||
d= | ||
√A2+B2 |
3 | 1 | |||
y = | x+ | |||
4 | 4 |
4 | ||
y = − | x+b | |
3 |
4 | ||
2 = − | +b | |
3 |
10 | ||
b = | ||
3 |
4 | 10 | |||
y = − | x + | |||
3 | 3 |
3 | 1 | |||
y = | x+ | |||
4 | 4 |
3 | 4 | 1 | 10 | |||||
0=( | + | )x+ | − | |||||
4 | 3 | 4 | 3 |
25 | 37 | |||
0= | x − | |||
12 | 12 |
25 | 37 | ||
x = | |||
12 | 12 |
37 | ||
x = | ||
25 |
111 | 1 | |||
y = | + | |||
100 | 4 |
37 | ||
x = | ||
25 |
34 | ||
y = | ||
25 |
37 | 34 | |||
d2 = ( | − 1)2 + ( | − 2)2 | ||
25 | 25 |
12 | −16 | |||
d2 = ( | )2 + ( | )2 | ||
25 | 25 |
144+256 | ||
d2 = | ||
252 |
202 | ||
d2 = | ||
252 |
20 | ||
d = | ||
25 |
4 | ||
d = | ||
5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |