Proszę o pomoc
Beti: Która z poniższych sum ma zawsze wartość dodatnią
−x2y2lus7z2 czy 3a4−3 czy x2plus7y4 czy 4ab2plusc2
13 mar 21:42
ABC: jakie masz założenia, bez dodatkowych założeń żadna nie jest zawsze dodatnia
pierwsza dla x,y,z=0
druga dla a=0
trzecia dla x=0 y=0
czwarta dla a,b,c=0
13 mar 21:49
Beti: Proszę o pomoc
13 mar 21:49
Beti: Nie ma żadnych założeń właśnie
13 mar 21:50
ABC: no to odpowiedź :żadna z nich , dziwne , pewnie źle przepisałaś , wrzuć gdzieś zdjęcie z
książki i daj tu link
13 mar 21:56
Beti: ABC: Czyli żadna odpowiedź nie jest poprawna?
13 mar 21:56
Beti: To zadanie ze sprawdzianu. Treść
Która z poniższych sum ma zawsze wartość dodatnią
I te cztery odpowiedzi.
Pytam tutaj dlatego bo i wg mnie nie ma tu prawidłowej odpowiedzi.
13 mar 21:59
ABC: w tej wersji żadne z tych wyrażeń nie jest zawsze dodatnie
13 mar 22:00
13 mar 22:02
ABC:
to ten geniusz co rozwiązywał nie popisał się , tam na brainly dużo takich jest

x
2+7y
4=0 dla x=0 i y=0 więc nie jest zawsze dodatnie
13 mar 22:06
Beti: Oczywiście że to rozwiązanie w linku jest niepoprawne. Mam na myśli treść zadania. Że to jest
to samo zadanie
Zatem, żadna odpowiedź nie jest tutaj poprawna.... To wydawnictwo Gwo matematyka kl. 7
13 mar 22:09
ABC:
ja uczę w średniej szkole to nie mam tej książki , jest gdzieś pdf w sieci żeby podejrzeć?
13 mar 22:12
Beti: To nie jest zadanie z podręcznika. To zadanie z kreatora zadań
13 mar 22:14
ABC:
aha , ja też to mam w nowej erze, ale z tego badziewia nie korzystam, sam układam zadania na
sprawdziany
13 mar 22:17
Beti: Coraz bardziej skłaniam się do tego. Jednak jest to narzędziem, które pozwala tworzyć zestaw w
bardzo krótkim czasie. Jest tam baza 10 wersji każdego zadania więc dosyć małe
prawdopodobienstwo , że akurat na to uczeń natrafi w sieci − mam na mysli tzw gotowiec.
Mój błąd, jak widać trzeba kontrolować kreator.
13 mar 22:28
Beti: ABC
Dziękuję
13 mar 22:34
ABC:
13 mar 22:52