Rozwiąż algebraicznie i graficznie układ równań
Francesco: Rozwiąż algebraicznie i graficznie układ równań
12 mar 18:14
wredulus_pospolitus:
i problem pojawia się w którym momencie?
12 mar 19:34
Francesco: cóż, nie umiem na pewno rozwiązać tego algebraicznie, graficznie cos mam ale chce sie upewnic.
12 mar 19:53
Eta:
|y|=|x|+2
to |x|+|x|+2=4 2|x|+2=4 ⇒ |x|=1 ⇒ x=1 v x= −1
to|y|=1+2 ⇒ |y|=3 ⇒ y= 3 v y= −3
(1,3), (1,−3), (−1,3), (−1,−3)
12 mar 19:59
Eta:
12 mar 20:03
Francesco: Dziękuje bardzo
12 mar 20:11
Eta:
Na zdrowie "tradycyjnie" ......
12 mar 20:13