matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wspolczynniki
Blue:
wyznacz wspolczynniki a i b 2x + ax
2
− 2x
2
= bx
7 mar 19:08
Godzio:
wyciągamy x
2
przed nawias (a−2)x
2
+ 2x = 0*x
2
+ bx i przyrównujemy współczynniki a−2 = 0 2 = b a=2 b=2
7 mar 19:09