matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Równania różniczkowe HELP!
QWERTY:
Rozwiązać następujące równania różniczkowe o zmiennych rozdzielonych: 1) (x−1)(y
2
−y+1)−(y+1)(x
2
+x+1)
dy
dx
=0 2)tgxsin
2
y+cos
2
xctgy
dy
dx
=0 3)x
3
y+y+xy
3
dy
dx
−x
dy
dx
=0 4)e
y
(1+x
2
)
dx
dy
−2x(1+e
y
)=0
7 mar 17:33