6 mar 17:57
ABC: zajrzę o 19.30 na poziom rozszerzony
6 mar 18:15
kaszojadka: ok
6 mar 18:25
kaszojadka: to ja też
6 mar 18:25
ABC: to jest lepsze niż kabaret
6 mar 20:02
kaszojadka: niestety są trolle:(
6 mar 20:11
kaszojadka: wyszłam z tego bo i tak logarytmów nie umiem:(
6 mar 20:12
kaszojadka: Test składa się z 20 pytań. Za każdą prawidłową odpowiedź otrzymuje się 7 punktów, za każdą
błędną odpowiedź traci się 4 punkty, a za brak odpowiedzi otrzymuje się 0 punktów. Eryk wziął
udział w tym teście i uzyskał 100 punktów. Na ile pytań nie udzielił odpowiedzi?
jak to zrobić

?
6 mar 20:13
ABC:
znajdź rozwiązania w liczbach naturalnych równania 7x−4y=100 , jest do tego teoria teoretycznie
do ogarnięcia dla 7−8 klasy podstawówki
6 mar 20:20
kaszojadka: no właśnie ja zrobiłam to równanie i nie wiedziałam co z tym zrobić
16 dobrze zrobił, 3 źle i na jedno nie odpowiedział
(po prostu poszukałam)
a jaka to teoria?
6 mar 20:27
kaszojadka: i skąd tą teorię mogę wziąć



?
6 mar 20:28
ABC: książeczka z serii biblioteczka matematyczna tom 3 ale dość trudna do zdobycia
6 mar 20:44
kaszojadka: znalazłam tę książkę gdzieś w internecie

ale w lichym stanie
6 mar 20:49
6 mar 20:51
kaszojadka: zdąży mi przyjść przed Kangurem jakbym jutro zamówiła
6 mar 20:52
chichi:
poczytaj po prosto liniowym równaniu diofantycznym, przyda Ci się także algorytm Euklidesa, pod
tymi frazami znajdziesz multum informacji w necie
6 mar 20:52
6 mar 20:56
kaszojadka: dobrze
6 mar 20:57
kaszojadka: o wow

dziękuję
Ty to pisałeś?
6 mar 20:58
kaszojadka: w sensie kiedyś
6 mar 20:58
kaszojadka: znasz @chichi jeszcze jakieś wzory? które się przydają w tego typu zadaniach jakie są na
Kangurze?
Ja jestem kategoria Kadet
6 mar 21:16
chichi:
nieee, to nie ja. wpisałem w google, trafiłem na tą pracę i stwierdziłem, że praca osobnika jak
domniemywam w okolicach tw. wieku może będzie łatwa w zrozumieniu dla Ciebie
6 mar 21:16
kaszojadka: a rozwiążesz mi to zadanie co zamieściłam?
6 mar 21:20
ABC: tak to jest ta książeczka
6 mar 21:23
kaszojadka: chyba jednak nie zamówię, bo tam jest trochę rzeczy, które mi się nie przydadzą, ale będę
pamiętać o tym, może kiedyś się przyda
6 mar 21:28
ABC: wszystko to co tam jeszcze jest czyli ułamki łańcuchowe kombinatoryka i dwumian Newtona kiedyś
ci się przyda
6 mar 22:21
Mila:
7x−4y=100
4y=7x−100
Dalej sama ?
6 mar 22:53
7 mar 09:30
kaszojadka: @chichi
7 mar 13:08
chichi:
ale czego Ty nie rozumiesz, jak tam jest rozpisany każdy krok
7 mar 13:12