pierwiastki
coco: ile wynosi:
3√5 * √3
?
7 mar 18:53
coco: wie ktoś jak to 'ugryźć'? xD
7 mar 19:00
Godzio: pomagam
7 mar 19:02
coco: aha, dodam, że mam takie odpowiedzi:
3√5√3
4√9 * 3√5
6√25*27
7 mar 19:04
Godzio:
3√5 = 51/3 = 52/6
√3 = 31/2 = 33/6
6√25 * 6√27 = 6√675
7 mar 19:04
Godzio:
czyli to ostatnie
7 mar 19:05
toja: Godziu dzięki wielkie

a mógłbyś mi jeszcze z jednym zadaniem pomóc?

wiadomo, że suma p + q pewnych dwu liczb pierwszych jest również liczbą pierwszą. czy stąd
wynika, że:
A) jedna z liczb p i q jest równa 2
B) obie liczby p i q są liczbami nieparzystymi
C) jedna z liczb p i q jest parzysta, a druga nieparzysta?
może być kilka prawidłowych odpowiedzi.
7 mar 19:10
toja: toja to coco jakby co xD
7 mar 19:10
R.W.16l: ogólnie liczba pierwsza nie może być parzysta
7 mar 19:11
R.W.16l: czyli A i C odpada raczej...
7 mar 19:12
Godzio:
A) ok bo 2 jest liczba pierwsza
B) liczba nieparzysta + liczba nieparzysta = liczba parzysta
C) ok bo np 2 + 3
7 mar 19:14
R.W.16l: aa 2 to fakt, liczba pierwsza
7 mar 19:14
toja: no ale 2 jest parzysta i jest liczbą pierwszą.
czyli a nie odpada.
7 mar 19:14
R.W.16l: to wszystko zmienia
7 mar 19:14
toja: aa dobra, dzieki
7 mar 19:15
Godzio:
R.W.16l a 2 jest nieparzysta

?
7 mar 19:15