proszę o rozwiązanie
anna: ze zbioru wszystkich liczb naturalnych losujemy po kolei dwie różne liczby
prawdopodobieństwo wylosowania dwóch liczb które w sumie dają 192 jest równe
a)78010 b) 11335 c) 78100 d) 11350
2 mar 07:50
. :
No to nie losujemy że zbioru WSZYSTKICH LICZBA NATURALNYCH
2 mar 08:03
ABC: zapomiała zapewne o cyfrowości , dwucyfrowe może miały być patrząc po odpowiedziach
bo 89*90=8010 ?
2 mar 08:06
anna: zadanie jest dobrze przepisane też miałam problem jakie to liczby
taki test podał nauczyciel
2 mar 08:30
. :
No to idziesz do nauczyciela i mówisz (skoro masz 100% pewność że tak brzmiała treść) − żadna z
powyższych odpowiedzi nie jest prawidlowa
2 mar 09:32
. :
Ale jednak załóżmy że to mają być dwucyfrowki:
x + y = 192
99 + 93
98 + 94
97 + 95
95 + 97
94 + 98
93 + 99
| | 6 | | 1 | |
Wiec P(A) = |
| = |
| |
| | 8010 | | 1335 | |
2 mar 09:35
anna: dziękuję bardzo
2 mar 10:52