rachunek rozniczkowy
silnia: Dana jest funkcja f(x)=x+|x|x. Wskaz informacje falszywa:
a lim0− f(x)=2
b lim0+ f(x)=2
c Granica funkcji f w x=0 nie istnieje
d Funkcja f punkcie x0=0 ma pochodna.
Domyslam sie ze odp to D, bo pochodna lewostronna ≠ prawostronnej, jak policzyc b i c? zeby
sprawdzic to.
1 mar 21:53
. :
1) czy jest to test jednokrotnego wyboru?
2) jeżeli tak to zauwaz że jeżeli (a) i (b) są prawda, to (c) jest fałszem.
3) jeżeli (c) jest prawda to któras z odpowiedzi (a) lub (b) musi być falszem
4) czyli nie przejmujemy się odpowiedzią (d)
2 mar 07:35