prawdopodobieństwo...
KamiL: Rzucamy 5 razy jednocześnie monetą i symetryczną sześcienną kostką do gry. Oblicz
prawdopodobieństwo otrzymania co najmniej raz w tym samym rzucie orła na monecie i szóstki na
kostce.
Nie mam pojęcia...
28 lut 21:04
wredulus_pospolitus:
z przeciwnego −−− policz prawdopodobieństwo że NIE wypadnie kombinacja orzeł + '6' i to za
każdym razem
| | (2*6 − 1)5 | |
P(A') = |
| |
| | (2*6)5 | |
| | (2*6 − 1)5 | | 125 − 115 | |
P(A) = 1 − P(A') = 1 − |
| = |
| = ... i możesz się dalej |
| | (2*6)5 | | 125 | |
pobawić jeżeli chcesz
28 lut 21:10