Funkcja signum pod całka
Carlos: Siema. Czy dobrze to rozwiazalem?
3 0 3
∫ sgn(x−x3)dx= ∫ sgn(x−x3) + ∫ sgn(x−x3) = −1
−1 −1 1
28 lut 20:24
wmboczek: jeszcze zakres 0−1 został
28 lut 20:56
Carlos: No przecież, juz tak prostych rzeczy nie zauważam. Jesli dodam ten zakres to bedzie wtedy
−1+1=0?
28 lut 21:38
Carlos: Ktos potwierdziłby?
1 mar 16:13
prof. dr rehab. Sitek: witam
potwierdzam
prof. Sitek
1 mar 16:14
Carlos: Dziękuję
2 mar 08:44
Maciek: Mam wrazenie, ze pomyliles sie w obliczeniach

Mi wychodzi, ze ∫
−13 sgn(x−x
3) dx= −2
2 mar 13:36
prof. dr rehab. Sitek: witam, potwierdzam obliczenia użytkownika Maciej
16 mar 21:52