jak naszkicować do tego wykres?
bbc: 𝑓(𝑥)= 𝑥−|𝑥| = 2𝑥 dla 𝑥<0
0 dla 𝑥≥0
jak naszkicować do tego wykres? mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? z góry bardzo dziękuję
26 lut 14:19
bbc:

mogę to rozwiązać w ten sposób?
𝑓(𝑥)= 2𝑥 dla 𝑥<0 więc a=2 czyli rośnie
𝑓(𝑥)= 0 dla 𝑥≥0 więc a=0 czyli stała
przecięcie z Ox → 0
przecięcie z Oy → 0
więc jak wyznaczę sobie punkty to rysunek wyglądałby jakoś tak?
26 lut 15:48
bbc: jeszcze do tego zadania mam narysować 𝑓(𝑥+1)=𝑥+1−|𝑥+1|
mógłby mi ktoś powiedzieć jak odczytać o ile i jak się przesunie?
26 lut 16:36