Czy da się określić miejsce zerowe funkcji y = (0.5)^{x-2} - 3 ? Jesli tak, to w
LIz: Czy da się określić miejsce zerowe funkcji y = (0.5)x−2 − 3 ? Jesli tak, to w jaki sposob?
7 mar 18:12
Godzio:
0 = (0,5)
x−2 − 3
3 = (0,5)
x−2
| | 1 | |
log1/23 = x−2 2 = log1/2 |
| |
| | 4 | |
log
1/212 = x
tak może być?
7 mar 18:15
LIz: szczerze powiedziawszy u mnie matematyka nie na tym poziomie

Poprostu mam taki wykres i musze
opisac jego wlasnosci Chcialam napisac w jakich przedzialchprzyjmuje wartosci > 0, < 0, ale
chyba to sobie daruję... Napisze ze od (−
∞; miejsce zerowe) f(x) > 0 to moze ujdzie...
Ale dziekuje
7 mar 18:20