matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
maturka
maturka:
4
5
jest równe: A) 2
4
B) 2
10
c) 2
20
d) 8
2
21 lut 20:39
Ola:
B.
21 lut 20:45
maturka:
A czemu? Nie wiesz gdzie? Strzelaj w B?
21 lut 20:47
Ola:
4
5
= (2
2
)
5
= 2
2*5
= 2
10
.
21 lut 21:15