matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TR
POMOCY !!!:
nAPISZ równanie prostej przechodzącej przez pkt A (2,1) i nachylonej do osi pod kątem 60 stopni /?
7 mar 17:58
ares:
y= a( x−x
A
) +y
A
a= tg60
o
=
√
3
teraz podstawić to tylko dane
7 mar 18:05