matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
pierwiastki
klasa1lo:
Sprawdź, czy sześcian liczby N jest liczbą całkowitą
https://images89.fotosik.pl/648/48df788381c3a6d6gen.png
18 lut 10:39
kerajs:
N=
√
7
√
3N
N
3
=7
2
*3
18 lut 11:01
klasa1lo:
Mozesz objaśnić czemu tak?
18 lut 11:14
ada:
N>0 N=
√
7
√
3N
/
2
N
2
=7
√
3N
/
2
N
4
=7
2
*3N N
3
=7
2
*3
18 lut 12:33