POMOCY
nie WIEM JAK TO ZROBIC ?: o zdarzeniach A i B należących do przestrzei Ω, wiadomo, że P(A∪B)=5P(A∩B) I
P (B) = P(A) oBLICZ P(A∪B)
7 mar 17:56
justka:
P(A∪B) = P(A) + P(B) − P(A∩B)
5P(A∩B) = P(A) + P(A) − P(A∩B)
6P(A∩B) = 2P(A)
3P(A∩B) = P(A)
P(A∪B)=5 P(A∩B)
Doszłam do tego momentu i brakuje mi tutaj danych.
Zadanie na pewno dobrze jest przepisane



?
7 mar 18:16
bibi: może jeszcze było np. że A i B są niezależne?!
7 mar 18:21
ares:
Raczej chyba ..... powinno być P(B) = P(A')
7 mar 18:34
POMOCY !!!: dobrze przepisane jest
7 mar 19:01