matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
sześcian
Mika:
Dany jest sześcian ABCDEFGH o ścianach ABCD, ABEF,ADGF, oraz AB = 6. Punkt P wybieramy tak że PB < PG. Wiedząc że objętość czworościanu PACE wynosi 64, oblicz objętość czworościanu FPHD.
17 lut 08:08
www:
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=21&t=95182&p=342049&hilit=sze%C5%9Bcian#p342049
17 lut 21:47