Geometria
Zad: W czworokącie wypuklym przeciwległe wierzchołki mają kąty proste B i D, z wierzchołka B
poprowadzono prostą prostopadłą do AD w punkcie H ma długość 1, AB = BC, DH/AH = 2/1 dajmy na
2y do y
Skąd wiemy że jak przedłużymy bok DC o to żeby miał długość 1 to jest to równe y? Tzn że potem
trójkąt AHB przystaje do BGC
G to kąt prosty powstały z przedłużenia DC i od wierzchołka B
Bo potem stąd 2y = 1
15 lut 04:39
Mila:
Nie możesz przepisać zadania "słowo w słowo" ?
Wtedy otrzymasz pomoc i możesz zadawać pytania.
15 lut 14:37
. : A to on dwa razy dodał to samo zadanie? Heh. Nawet nie zauważyłem tego.
15 lut 14:43