Geometria
Zad:
Mamy czworokąt wypukly z przeciwległymi wierzchołkami z kątami prostymi, B i D, z wierzchołka B
poprowadzimy
prostą prostopadła do AD w punkcie H ma długość 1, AB = BC DH/AH = 2/1 dajmy na 2y do y
Skąd wiemy że jak przedłużymy bok DC o to żeby miał długość 1 to jest to równe y? Tzn że potem
trójkąt AHB przystaje do BGC
G to kąt prosty powstały z przedłużenia DC i od wierzchołka B
Skąd wiemy że ten właśnie kat G jest prosty i te trójkąty są takie same
Bo potem stąd 2y = 1
14 lut 19:39
zad: 
14 lut 21:50
Zad: Nikt nie odpowie?
15 lut 08:15
Franek z fabryki szklanek: zrób rysunek albo zdjęcie treści z książki razem z rysunkiem bo z twojego opisu ciężko
zrozumieć o co ci chodzi
15 lut 08:43
123: To jest treść zadania... umiejętność czytania
15 lut 12:20
123: Wyznaczyć długość x,y
15 lut 12:20
123: AB = BC = x
15 lut 12:20
. :
Te − umiejętność czytania − zluzuj porty.
Nie jest to oryginalna treść zadania, ponieważ zawiera skróty myślowe których w treści zadania
by nie bylo
15 lut 13:19
. :
"z wierzchołka B poprowadzimy prostą prostopadła do AD w punkcie H ma długość 1"
"TREŚCI ZADANIA" powyżej − pytania do treści zadania:
1. Prosta ma skończona długość?
2. Prosta w punkcie ma długość?
3. Punkt H gdzie leży? Wewnątrz czworokąta, na boku AD, czy poza czworokątem?
15 lut 13:27
Franek z fabryki szklanek:
jak pisał poeta:
Chodzi mi o to, aby język giętki
Powiedział wszystko, co pomyśli głowa:
A czasem był jak piorun jasny, prędki,
A czasem smutny jako pieśń stepowa.
a u ciebie 123 , to parafrazując pewien film jest popierdółka a nie język giętki
15 lut 13:29
Jerzy z fabryki talerzy:
Tyż prawda
"...
A czasem jako skarga nimfy miętki,
A czasem piękny jak aniołów mowa...
Aby przeleciał wszystka ducha skrzydłem.
Strofa być winna taktem, nie wędzidłem."
15 lut 13:57
pep: Może sam byś coś wymyślił, poeto.
15 lut 20:55
ada:
15 lut 21:23