matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uzasadnij
adi:
Uzasadnij, że
√
2
40
* 3,1
22
1
4
<
<
1
4
*
4
3
22
6
22
proszę o pomoc, bo nie bardzo mi tego typu zad.wychodzą /i z góry dzięki
7 mar 17:43
ares:
√
2
40
= (2
1/2
)
40
= 2
20
6
22
= 2
22
*3
22
2
20
*3,1
22
1
4
<
<
1
4
*(1,(3)...)
22
2
22
*3
22
3,1
22
1
4
<
<
1
4
*(1,(3)..)
22
/ *4
4*3
22
1 < (
3,1
3
)
22
< (1,(3)..)
22
1 < (1,0(3)..)
22
< (1,(3)...)
22
zachodzi
7 mar 18:19