trudne :((
maturalny ratunek: Rozwiąż równanie
2(x−1)+4 = −10
7 lut 18:56
chichi:
chyba ratunku już nie ma
7 lut 18:57
maturalny ratunek: 
(((((((( whaj
7 lut 19:04
wredulus_pospolitus:
To, że jeżeli tego nie potrafisz rozwiązać, to nie ma ratunku maturalnego dla Ciebie.
7 lut 19:06
Jolanta: 2x−2+4=−10
2x+2=−10
2x=−12
x=−6
7 lut 20:56
mat:
2(x−1)+4= −10 /: 2
x−1+2=−5
x= −6
7 lut 21:05
maturalny ratunek: Dzieki Jola <3
mat, można tak dzielić przez 2? I skąd ostatnia linijka
7 lut 21:18
Jolanta: mozna
7 lut 21:19
Jolanta: Mozesz obydwie strony podzielic lub pomnożyc przez taką samą liczbę ale usisz pamietać,żeby
zrobic to z każdą liczbą.
Jeżeli niepewnie czujesz się w temacie lepiej doprowadz do takiej postaci jak napisałam
7 lut 21:22
maturalny ratunek : dziekuje!
7 lut 21:44
Jolanta:
7 lut 21:49