a+c | ||
a,b,c − wyrazy c.a w podanej kolejności⇔b= | , 2b=a+c, | |
2 |
1 | 2 | 1 | |||
, | , | − wyrazy c.g.⇔c=2b−a | |||
a | 3b | 2a+2b+c |
1 | 2 | 1 | 1 | ||||
, | , | [= | ] | ||||
a | 3b | 2a+2b+2b−a | a+4b |
2 | a | |||
q= | ( | ) | ||
3 | b |
2 | 1 | 4 | 1 | |||||
( | )2= | ⇔ | = | ⇔ | ||||
3b | a*(a+4b) | 9b2 | a2+4ab |
a | a | |||
4*( | )2+16* | −9=0 | ||
b | b |
a | |
=t,t>0 | |
b |
1 | ||
t= | ||
2 |
2 | 2 | 1 | 1 | |||||
q= | *t= | * | = | |||||
3 | 3 | 2 | 3 |
1 | ||
q= | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |