Stożek
Halinka : W wyniku obrotu kwadratu wokół prostej zawierającej jego przekątną,powstała
bryła o polu powierzchni 900π cm2. Obliczyć objętość tej bryły
5 lut 15:15
Halinka : Powstaną dwa stożki . Czy tworząca jest również równa L
5 lut 15:52
Halinka :
5 lut 15:52
Halinka : Czy L=R√2
5 lut 16:46
Mila:

l=a,
licz..
5 lut 16:47
Halinka : Ja zapisałam sobie r=h oraz l = r √2
Pytanie moje czy bryła ma pole 2 razy pc stożka czy tylko 2 pole powierzchni bocznej
5 lut 16:54
mat:
2Pb
5 lut 17:41
Halinka : A czy objętość jest też razy 2?
5 lut 17:48
mat:
tak
5 lut 17:50