...
kari: Wyznacz najmniejszą i największą wartość funkcji f(x)=x2+3 w przedziale <−1 ; 2>
7 mar 17:29
M:
26 kwi 18:43
Podstawy Geometrii:
f(x)=x2+3
Czyli wykres funkcji f(x)=x2 podniesiony o 3 jednostki w góre
Stąd wiemy ze xw=0
0∊[−1,0]
f(0)=3 bedzie to najmniejsza wartośc funkcji n
Największej nie ma
26 kwi 19:11
parabola:

W przedziale [−1,2]
y min=f(0)= 3
ymax= f(2)=7
26 kwi 20:48
Podstawy Geometrii:
Ach przedział (trochę było za dużo na głowie )
26 kwi 21:15
kalkulator: daj se juz spokój
26 kwi 22:51