Wielomiany
silnia: Przedstaw wielomian jako iloczyn dwóch wielomianów stopnia drugiego o współczynnikach
całkowitych wiedząc, że suma wyrazów wolnych tych wielomianów jest równa 12
W(x)=x4−x3+x+35
Zapisalem to jako (x2+Ax+a)(x2+Bx+b), a=7, b=5, wspolczynniki przy x2 to 1, bo przy x4 to
tez 1 i finalnie wychodza mi wielomiany
(x2+3x+7)(x2−2x+5), a w odpowiedzi mam (x2+3x+5)(x2−4x=7)
3 lut 21:13
wredulus_pospolitus:
to pokaż jak liczysz ... bo widać ... źle liczysz
3 lut 21:14
silnia: Trzy razy popelnilem ten sam blad rachunkowy, co dawalo mi zle wyniki

. Juz sobie magicznie
poradzilem bo wstawieniu posta
3 lut 21:16