(n+1)n − (n+2)n | ||
lim (n−−>∞) | ||
(n+2)n − (n+3)n |
(n+1)n − (n+2)n | (n+2)n − (n+1)n | ||
= | = | ||
(n+2)n − (n+3)n | (n+3)n − (n+2)n |
(n+2)n | 1 − ((n+1)/(n+2))n | ||
= | |||
(n+3)n | 1 − ((n+2)/(n+3))n |
1 | 1 − (1−(1/(n+2))n | |||
=(1− | )n | =M | ||
n+3 | 1 − (1−(1/(n+3))n |
1 |
| 1 | |||||||||||||
limn→∞M= | = | ||||||||||||||
e |
| e |
| |||||||||||||||||
Limn→∞ | = | ||||||||||||||||
|
1−e | 1−e | 1 | ||||
= | = | = | ||||
e−e2 | e*(1−e) | e |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |