matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
funkcje
Fabian:
liczby x1 i x2 gdzie x1<x2 sa miejscamy zerowymi funkcji f(x)= |
1
x−3
|−1 oblicz logx1(x2) nie wiem jak tu zapisac logarytmy ale x1 to podstawa logarytmu a x2 to liczba logarytmowana
1 lut 23:31
g:
1
−1=0
|x−3|
|x−3|=1 x
1
=2 x
2
=4 log
2
4=2
1 lut 23:51