Rozwiąż zadania
Then: | | 4 | |
1.Zbadać przebieg zmienności funkcji f(x)=x − |
| . |
| | x2 | |
2.Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi y=x
2 − x − 2, y= − x
2 + 3x + 4
29 sty 19:52
Maciess: Jasno napisane co trzeba zrobić. W czym tkwi problem?
29 sty 19:54
Maciess: Kurde brzmie jak pan z elektrody. Chodzi o to, że musisz powiedzieć gdzie napotykasz problem w
tym zadanku. Poświęcamy swój wolny czas na pomoc w nauce innym, a nie robienie wszystkiego za
was.
29 sty 20:02
Jolanta: 1 wyznaczyć dziedzinę
2 zbadać czy jest parzysta czy nieparzysta
3wyznaczyc granice funkcji na końcach przedziałów określoności
4 wyznaczyć asymptoty
Wyznaczyć punkty przecięcia się wykresu z osiami układu współrzędnych
6 obliczyc pochodna funkcji oraz wyznaczyć miejsca zerowe
7 wyznaczyć przedziały monotonicznosci funkcji oraz ekstra
8 narysować tabelkę zmiennosci funkcji
9 sporządzić wykres funkcji
29 sty 20:14