Walce
Filip: Mamy dwa walce W1I i W2, o tej samej objętości. Promień podstawy walca W1 jest równy 8√3 a
promień W2 to 4√2.
Ile razy większa jest wysokość walca W1 od W2.
Czyli V1=V2 podstawiamy oba promienie a następnie wyznaczamy H
Dobrze myślę?
29 sty 10:37
Filip: Edit wysokość walca W1 od wysokości W2.
Trochę te wartości dziwnie wychodzą bo powinno być odwrotnie
29 sty 10:38
29 sty 11:58
O:
5 lut 09:24
Magda:
9 mar 13:58
Jolanta: V=πr2*H
V1=V2
π*(8√3)2*H1=π(4√2)2*H2 /: π
64*3*H1=16*2*H2 /:16
4*3*H1=2H2 /:2
6H1=H2
Wysokość walc W2 jest 6 razy większa od wysokości walca W1
9 mar 18:17