dla jakich ma rozwiazanie
muzyka: sin2 x + sin x + a = 0
dla jakich a rownanie ma rozwiazanie
28 sty 20:02
ABC: zapisz sin2x+sinx=−a
podstaw t=sinx i zbadaj zbiór wartości funkcji f(t)=t2+t dla t∊<−1,1>
28 sty 20:18
muzyka: ale jak to zrobic zbadac to
28 sty 20:24
ABC: największa i najmniejsza wartość trójmianu kwadratowego w przedziale domkniętym
obliczasz wartości na krańcach, jeśli wierzchołek paraboli leży wewnątrz przedziału to również
wartość w wierzchołku
28 sty 21:37
chichi:
@ABC gdybyś mógł prowadzić matematykę wg swojego indywidualnego systemu nauczania,
zaczalbys od wstępu do matematyki i teorii mnogości czy od tego jak robią to dziś?
28 sty 21:45
ABC: na poziomie szkoły średniej? jest potrzebny w pierwszej klasie w/g mnie wstęp i teoria
mnogości ale w małych dawkach
28 sty 23:28
chichi:
tak, w szkole średniej. żeby nie było to jak przedmiot na studiach matematycznych. ale takie
średnie zaawansowane podstawy logicznego myślenia i rozwiązywania problemów
29 sty 03:21