funkcje,wyprowadzanie
manhatan: Jak wyprowadza się wzory funkcji? są jakieś materiały dostępne na stronie? lub na youtube?
np. mam funkcję √x1x2 + 5x2
i muszę wyprowadzić ją do innej funkcji − tu pewnie zależy też do jakiej?
ale ogołnie nie wiem jak się "wyprowadza" funkcję.
bo z tej funkcji co napisałem to niby ma wyjść
√x2x1 + 5x1x1
Co znaczy samo wyprowadzić funkcję ?
26 sty 21:14
manhatan: ta funkcja ma wyjść , ze wzoru
qx1 więc jakby trzeba wyprowadzić te pierwszą funkcję
która trzeba też podstawić do tego wzoru ale pod Q i wtedy ją właśnie wyprowadzić.
Nie mam pojęcia ja sie wyprowadza ( : funkcje
26 sty 21:15
wredulus_pospolitus:
Funkcji się nie 'wypowadza' (na spacer).
Co najwyżej możesz zmienić postać samej funkcji.
Natomiast to co Ty robisz, to dzielisz funkcję przez x1 ... po co ... tego już nie wiem ...
zapewne jest to potrzebne do czegoś tam na danych zajęciach
26 sty 21:22
manhatan: No właśnie ja nie rozumiem.
Bo znając P =4 oraz P = 7
mam wyprowadzić funkcję wiedząc o tych danych. Ale co to oznacza?
sam nie rozumiem . Mam po prostu polecenie z funkcją typu x1/6x21/7 i znając te dwa P
mam wyprowadzić funkcję....
26 sty 23:39
chichi:
wrzuć polecenia, bo mam wrażenie że jesteś jakimś mitomanem jak czytam Twoje wpisy.
27 sty 00:18
manhatan:
@chichi Mając funkcję Q = x1/6x2{1/} i przyjmując, że p = 4 oraz p =7 wyprowadź wzór na
funkcję kosztów.
Robię zadania, nie pamiętając już kilku rzeczy, ale stale sobie przypominając.
27 sty 00:29
manhatan: Q=x1/6x21/7
27 sty 00:29
wredulus_pospolitus:
no i widzisz −−− NA PODSTAWIE JEDNEJ FUNKCJI tworzysz inną funkcję
A jak ... studencie −−− zapraszam do notatek
27 sty 04:11
27 sty 04:56