funkcje, ułamki pierwiastki
daniel:
Jeżeli mam funkcję,
której a i b jest do potęgi z ułamkiem to mam do czynienia z funkcją wykładniczą?
np. y = a2/2 b3/2
26 sty 17:26
wredulus_pospolitus:
po pierwsze 2/2 = 1
po drugie a,b to stałe ?
26 sty 17:37
obliczenia: Wybacz, podałem zły przykład już ze zmęczenia. To dajmy na to takie coś.
y = x1/3 x2/5 jest to funkcja wykładnicza?
26 sty 19:06
Aruseq: Oczywiście. To to samo co y=x1/3+2/5
26 sty 19:07
chichi:
@
Aruseq do prawdy? to nie jest funkcja wykładnicza, to jest funkcja potęgowa
26 sty 19:52
Aruseq: Hahah, oczywiście
26 sty 20:04