matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
pOmoOOOOcy !!! Jak to zzroobic:
kWADRAT LICZBY
3
√
3
√
3
jest róny
?
7 mar 17:02
Basia:
[
3
√
3
√
3
]
2
= [ (3
√
3
)
1/3
]
2
= [ (3
√
3
)
2
]
1/3
= (9*3)
1/3
=
3
√
27
=3
7 mar 19:37