1 | 4 | |||
1 = 2.25 + 2.25 − 5cosα −−> 1 = 5(1−cosα) −−−> cosa = 1 − | = | |||
5 | 5 |
16 | 7 | |||
−−> cos(2α) = 2* | − 1 = | |||
25 | 25 |
32 | ||
x2 = 2.25 + 2.25 − 5cosβ = 5(1−cosβ) = 5(1−cos(180 − 2α)) = 5(1+cos(2α)) = 5* | = | |
25 |
160 | 4 | |||
= | −−> x = | √10 | ||
25 | 5 |
√2 | 1 | 4√2 | ||||
PΔOBC= | i PΔOBC= | *1,5*1,5*sinα ⇒ sinα= | ||||
2 | 2 | 9 |
7 | ||
to cosα= √1−sin2α = ......... = | ||
9 |
7 | ||
x= 3* | ||
9 |
1 | ||
x= 2 | ||
3 |
1 | ||
cosα= | ||
3 |
1 | ||
8=1+x2+2x* | , x>0 | |
3 |
7 | ||
x= | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |