zad
ki: wielomiany w(x)=a(x−2)(x−3)+b(x−1)(x−3)+c(x−1)(x−2) g(x)=5x2−19x+18 sa rowne wyznacz ab c
7 mar 16:52
ki:
7 mar 17:06
Tomek.Noah: W(x) wymnoz uszereguj i porownaj z g(x) wiesz jak to zrobic?
7 mar 17:09
ki: nwymnozone a dalej nei iem co
7 mar 20:27
ki:
8 mar 12:01
Julek:
a(x
2 − 5x + 6) + b(x
2 −4x + 3) + c(x
2 − 3x + 2) =
= ax
2 − 5ax + 6a + bx
2 − 4bx + 3b + cx
2 − 3cx + 2c =
= ax
2 + bx
2 + cx
2 − 5ax − 4bx − 3cx + 6a + 3b + 2c =
= (a + b + c)x
2 − (5a + 4b + 3c)x + (6a + 3b + 2c)
(a + b + c)x
2 − (5a + 4b + 3c)x + (6a + 3b + 2c) = 5x
2−19x+18
Rozwiąż ten układ równań

a + b + c = 5
5a + 4b + 3c = 19
6a + 3b + 2c = 18
8 mar 12:10
ki: moge jesce o cos spyt?
8 mar 12:11
ki: a MOGE METOD WYZNACZNIKOW
8 mar 12:13
ki: mam podzielic (3x4−8x3+4x+1):(3x+1) i cos mi nei idze
8 mar 12:13
ki: jak ten uklad rozwalic
8 mar 12:16
ki: c mi wyslo 153
8 mar 12:19
ki: na minusie
8 mar 12:20
ki:
8 mar 12:23
ki: b na plusie 352 a=153−31
8 mar 12:24
ki:
8 mar 13:35